قبلی
طراحی سایت با وردپرس

آموزشی ترین آموزش طراحی سایت با وردپرس

آموزش طراحی سایت با وردپرس را در سال 2014 یاد گرفتم . اما ماجرا چه بود ؟

سال 2013 بود که تصمیم گرفتم خودم برای شرکتی که در آن کار می کردم سایت طراحی کنم. در آن زمان تقریبا افراد بسیار کمی در مورد وردپرس می دانستند .

به جرات میتوانم بگویم تقریبا هیچ آموزشی در مورد طراحی سایت نبود چه برسد به آموزش رایگان وردپرس .

تنها راهی که همه بلد بودند یادگیری html  و نوشتن کد بود و چون من هم دنبال آموزش ساخت سایت با کد نویسی بودم در طول جستجو های اینترنتی به سایتی برخورد کردم که طراحی صفر تا صد سایت را آموزش میداد .

طراحی سایت چیست ؟

در ادامه داستان ، وقتی رفتم و کلاس را ثبت نام کردم ، مرحله اول طراحی سایت ، ابتدا با آموزش ساخت دموی سایت با فوتوشاپ که اصطلاحا ساخت PSD میگفتند شروع شد .

در مرحله دوم آموزش طراحی سایت ، به کدنویسی روی آوردند و تمام آن عکس ها به کد HTML  و CSS تبدیل شدند .

در مرحله سوم : آموزش نصب یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS بنام وردپرس را یاد گرفتیم و تازه آن زمان بود که بنده فهمیدم” وردپرس چیه و چقدر میتونه باحال باشه ” .

در مرحله نهایی هم کدهای PHP  را یاد گرفتیم و فهمیدیدم که چگونه برخی چیزها را میتوان در تم یا قالب ، خودمان اضافه کنیم . مانند اضافه کردن منو و سایدبار و سایر موارد به قالب ساخته شده توسط خودمان .

خلاصه اینکه برای طراحی سایت باید حتما مراحل بالا را طی میکردید تا بتوانید بگویید سایتی دارم و آن را به دیگران معرفی کنید.

اما

امروزه کار خیلی ساده شده است .

آیا بدون کد نویسی میتوان سایت داشت ؟

بله . به همین دلیل است که می گویم کار خیلی ساده شده است .

  • قالب های آماده با بالای 20 دموی متفاوت که مشکل PSD و HTML و CSS را یکجا حل میکند .
  • وردپرس ، که یک سیستم مدیریت محتوای بسیار قوی و رایگان است .
  • افزونه ها یا پلاگین های بسیار زیاد و فارسی شده که مشکل PHP  را حل میکند .

با توجه به موارد بالا و آموزش های بسیار زیاد رایگان در زمینه های متفاوت ، از آموزش وردپرس گرفته تا آموزش رایگان انواع افزونه ها ،

دیگر طراحی سایت یک آرزوی بزرگ نیست .

آموزش طراحی سایت با وردپرس که در یادیار به شما یاد میدهم یک آموزش واقعا ساده و بدون حتی یک خط کدنویسی میباشد .

مزایای طراحی سایت با وردپرس

1- وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای اُپن سورس

وردپرس اپن سورس

موضوع متن باز یا اُپن سورس برای خیلی افراد ناشناخته و نامفهوم است و فکر میکنند که این بدان معنی است که هر کی از راه رسید و چهار خط کدنویسی بلد بود وردپرس را توسعه میدهد و هیچ نظارتی بر روی آن نیست.

خیر چنین نیست . قانون متن باز به همین راحتی ها هم نیست .

در اکثر وب سایت ها نوشته اند که هر پلتفرمی که متن باز یا open source  است دارای امنیت پایینی میباشد و هر کسی میتواند هر کدی را گسترش دهد و به همین دلیل امنیت آن پلتفرم پایین است .

اما

این شما هستید که در پلتفرم متن باز برای خود مشکل ایجاد میکنید .

امنیت وردپرس

خود هسته وردپرس بسیار ایمن بوده و امنیت آن هم دائما توسط تیمهای بسیار بزرگ مورد بررسی قرار میگیرد و آپدیت های مداوم در این باره ارائه می گردد .

وردپرس یک مخزن بسیار بسیار بزرگ از افزونه ها دارد که همگی آنها توسط تیمهای قدرتمندی مانند sucuri مورد بررسی امنیتی قرار میگیرد و سپس اجازه گسترش و قرارگیری در مخزن را میدهند .

اگر از افزونه ها و قالب های اورجینال استفاده کنید و از فروشگاه های معتبر خرید کنید هرگز امنیت شما به خطر نمی افتد .

امنیت یک امر نسبی است و رعایت ایمنی به عهده شماست . ربطی هم به متن باز بودن یک پلتفرم ندارد . در صورتیکه رمزهای خوب داشته باشید و از نصب قالب و افزونه نال شده و ناشناس خودداری کنید ، هرگز به مشکل نخواهید خورد .

۲. طراحی ساده و مدیریت آسان سایت وردپرسی

 

طراحی آسان وردپرس

 

این موضوع را در فیلم های آموزشی طراحی سایت با وردپرس بیشتر مفهومی توضیح میدهم .

فقط در این حد توضیح دهم که طراحی سایت با وردپرس واقعا ساده است و تنها با دراگ و دراپ ( کشیدن و رها کردن ) المانها همه چیز کنار هم چیده میشود و بدون کدنویسی همه چیز انجام پذیر است .

مدیریت آن کمی زمانبر و وقت گیر است ولی بسیار آسان و بدون دردسر است و به قول یک معلم سئو که داشتم ،

آقای علی حسینی ، که می گفت ” شما وردپرسی ها قرصش رو میخورید ” .

و این یک واقعیت بسیار بزرگ است که برای هر کاری که در وردپرس بخواهید انجام دهید تنها با نصب یک افزونه آن کار انجام میشود . در صورتیکه در یک سایت کدنویسی شده و طراحی شده ، ساعت ها و گاها ماه ها زمان میبرد تا مثلا یک ماژول چند فروشندگی طراحی شود .

ترجیح میدم بیشتر از این در این مورد ننویسم و با دیدن فیلمها و انجام کار عملی خودتان متوجه میشوید .

۳. تنوع در افزونه‌ها یا پلاگین ها و قابلیت توسعه

افزونه های وردپرس

همانطور که در بالا به آن اشاره کردم به دلیل اُپن سورس بودن وردپرس تقریبا هیچ موضوعی را پیدا نمیکنید که در مورد آن افزونه ای وجود نداشته باشد .

حالا چه پولی و یا اینکه رایگان

افزونه ها همانند داروهای مکمل عمل میکنند و در بهبود کارکرد وب سایت نقش فعالی دارند . خیلی از افزونه ها هست که نصب آنها اجباری محسوب میشود و تقریبا هر وب سایتی که بخواهد پیشرفت کند و دیده شود باید آنها را بر روی خود نصب داشته باشد .

مدیریت این افزونه ها و جلوگیری از تداخل آنها کار مدیر سایت میباشد که شما هستید .

افزونه های وردپرس همیشه باید بروز رسانی شود و این قسمت کار از مشکلات اساسی و زمانبر مدیریت سایت میباشد .

این موضوع را با مشاهده آموزش های لاراگون میتوانید برطرف کنید و یک سایت کپی از سایت خودتان بر روی لوکال هاست داشته باشید تا تمامی بروز رسانی ها و تست های اولیه را بر روی آن انجام دهید و سپس بر روی سایت اصلی اجرا کنید .

شما به راحتی با نصب افزونه ووکامرس یک توسعه بزرگ در وب سایت خود ایجاد میکنید و آن را تبدیل به یک فروشگاه بزرگ با قابلیت های بسیار عالی و حرفه ای میکنید. به این می گویند قابلیت توسعه ساده و سریع وردپرس .

4. رسپانسیو بودن

طراحی سایت با وردپرس

رسپانسیو بودن یعنی سایت شما در موبایل و تبلت و کامپیوتر قابل تغییر باشد و شکل آن تغییر کند و المانهای صفحه نسبت به سایز تغییر شکل یا مکان دهند .

اگر قرار باشد وب سایت شما همانطوری که در کامپیوتر دیده میشود در موبایل با آن صفحه کوچک هم همانطور باشد ، یا باید دائما زوم کنید و صفحه را اسکرول کنید و یا اینکه ذره بینی تهیه کرده و مطالب را بخوانید .

سایت های غیر وردپرسی زیادی را دیده اید که در موبایل رسپانسیو نیستند و تقریبا خوانایی در حد صفر دارند . البته جدیدا گوگل تمامی این سایت ها را از نتایج خود خارج کرده است و یک خزنده جدید موبایلی دارد که اگر سایت رسپانسیو نباشد سریعا آن را از نتایج خارج میکند .

پس این هم یک مزیت بسیار عالی و قابل تفکر در مورد سایت طراحی شده با وردپرس عزیز .

5. امنیت بالای سایت طراحی شده با وردپرس

امنیت وردپرس

مطمئن هستم هیچ کجای متن را هم اگر نخوانید حتما عکس بالا شما را جذب کرده است :))

همانطور که در قسمت گسترش فوق العاده و اُپن سورس بودن وردپرس توضیح دادم ، هسته وردپرس بسیار امن بوده و افزونه های مخزن وردپرس هم از هر جهت مورد بازرسی قرار میگیرند و حتی کوچک ترین مشکلاتی که توسط کاربر ها گفته میشود ، مورد بررسی قرار میگیرد.

آپدیت های مداوم و حمایت های سازمانهای امنیتی بسیار معروف از این CMS  ، باعث شده است که هیچ شکی برای کاربران چندین میلیونی آن در مورد امنیت وجود نداشته باشد .

این حمایت در حدی است که دو تا افزونه بسیار بسیار قوی به نام های wordfence و ithemes security از افزونه های رایگان مخزن وردپرس میباشند و این یعنی حمایت امنیتی در حد بالاتر از انتظار .

6. بلاگ محور بودن و ایجاد کاربرهای مختلف

طراحی سایت با وردپرس

همانطور که میدانید وردپرس در ابتدا یک وبلاگ بود و پس از خریده شدن توسط شرکت اتوماتیک تبدیل به یک سیستم مدیریت محتوای بسیار قوی شد .

شما در وردپرس به راحتی میتوانید کاربران متفاوت با نوع کاربری مختلف ایجاد کنید .

مثلا یک کاربر نویسنده تعریف کنید و دسترسی های خاصی را در اختیار او بگذارید و یا یک مشتری ایجاد کنید و دسترسی های دیگری به او بدهید .

این مزیت به راحتی و بدون دردسر در وردپرس وجود دارد و از بزرگترین مزیت های آن است و به راحتی میتوانید کار خود را توسعه داده و دسترسی های متفاوت را ایجاد کنید .

معایب طراحی سایت با وردپرس

از نظر من هیچ ماست بندی نمی گوید ماست من ترش است .

خییییلییی هم عااالییی 🙂

در قسمت مزیت ها خیلی نامحسوس معایب را هم گفتم و دلیلی به تکرار آن نمیبینم 🙂

فقط جهت اطلاع ، سریع لیست میکنم ولی این را هم بگویم که مزیت های بسیار زیاد را فدای چند عیب جزیی نکنید .

  • به روزرسانی های مداوم و خارج از حوصله
  • افزونه بیشتر ، سرعت کمتر سایت ، تداخل بیشتر
  • خرید هاست مخصوص وردپرس
  • بکاپ گرفتن قبل از هر به روزرسانی

به روزرسانی خارج از حد و دائمی وردپرس و افزونه ها

این به روز رسانی ها واقعا اعصاب آدم را به هم میریزه ولی کمی صبر سحر نزدیک است .

طراحی سایت با وردپرس بسیار ساده است ولی اگر مطالب را دقیق دنبال نکنید و کارهای ضروری را انجام ندهید به مشکلات زیادی برخورد میکنید .

همانطور که در بالا به آن اشاره کردم به روزرسانی های مداوم شدیدا وقت گیر و اعصاب خورد کن هست و در اکثر مواقع تداخل و عدم یکسانی در آپدیت ها باعث بروز اتفاقات پیچیده و غیر قابل کنترل میشود .

حتما حتما کپی سایت خود را بر روی لوکال هاست داشته باشید و ابتدا تمام تغییرات و آپدیت ها را در لوکال انجام دهید و سپس به وب سایت اصلی انتقال دهید .

آموزش لاراگون به شما کمک زیادی خواهد کرد. آن را از دست ندهید .

کم شدن سرعت سایت

در بیشتر مواقع شما مجبور میشوید بالای 40 افزونه را بر روی سایت وردپرسی خود نصب کنید .

از آنجایی که نحوه کدنویسی به صورتی است که تمام افزونه ها در تمام صفحات بارگزاری میشوند ، سبب پایین آمدن سرعت سایت و کند شدن آن میشود که البته برای آن هم باز افزونه هایی وجود دارد .

به عبارتی دیگر هر چه تعداد افزونه ها بیشتر شود سرعت سایت کمتر میشود و در نتیجه گوگل و کاربر هر دو ناراضی میشوند . البته خیلی نگران نباشید .

به سه دلیل نگران سرعت سایت نباشید :

اولا ، افزونه هایی وجود دارد که این مشکل را تا حد زیادی حل میکنند .

ثانیا ، به قدری سرعت اینترنت در ایران ضعیف است و بالا و پایین میرود که کسی متوجه این موضوع نمیشود و برایش عادی است.

ثالثا ، این کم شدن سرعت لود سایت در حد میلی ثانیه است و تقریبا  تا 100 افزونه را خودم تست کردم و چیزی حدود 1.5 الی 2 ثانیه در سرعت تاثیر دارد. که واقعا این عدد در هیچ کجای دنیا عدد بزرگی نیست و قابل چشم پوشی میباشد .

خرید هاست مخصوص وردپرس

واقعا میتوان گفت این موضوع شاید در چند سال پیش یک نگرانی برای طراحی سایت با وردپرس بود .

ولی الان اگر از جای معتبر مانند نت افراز یا ایران سرور ، هاست تهیه کنید ، واقعا هیچ مشکلی نخواهید داشت .

پشتیبانی بسیار عالی و افراد متخصص در این زمینه بسیار به شما کمک میکنند و این نگرانی به عدد صفر رسیده است .

بکاپ گرفتن قبل از به روزرسانی وردپرس

این مورد واقعا اذیت کننده است . وقتی سایت شما بزرگ شود حجم هر بکاپ شما در حد چندین گیگ میشود .

این یعنی صرف هزینه بیشتر برای هاست .

تازه سختی وقتی بیشتر میشود که در ماه چند آپدیت هسته اصلی وردپرس داده شود و متعاقب آن تمام افزونه های اصلی و حرفه ای هم آپدیت میشوند و شما مجبور میشوید حداقل دو تا بکاپ را بر روی هاست نگه دارید و … بقیه مطلب را باز میگذارم تا خودتون ادامه دهید .

آیا سایت با وردپرس بسازم یا نه ؟

اما در انتها با این همه داستان سرایی قطعا به یک سردرگمی می رسید که حالا طراحی سایت با وردپرس صحیح است یا نه ؟

بدون شک بهترین سیستم مدیریت محتوا برای کاسبی های ابتدایی و کوچک وردپرس است .

آموزش های ما را دنبال کنید تا خودتان به این موضوع برسید و مهر تایید را پای این نوشته بزنید .

 

 

 

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *