قبلی
انواع قالب وردپرس

کدام نوع قالب وردپرس به کار شما می آید ؟

پس از عبور از مراحل انتخاب دامنه و هاست مناسب و نصب وردپرس بر روی هاست ، هم اکنون وقت آن است که قالب مناسب را برای وب سایت خود انتخاب کنید.
قالب یا پوسته یا تم ، ساختار کلی سایت شما را میسازد و انتخاب قالب صحیح و مناسب مهمترین کار بعد از نصب وردپرس است.
در یک دسته بندی قالب ها به سه دسته : رایگان . پولی و اختصاصی تقسیم میشوند.

قالب رایگان

این نوع قالب به صورت رایگان منتشر شده است و معمولا در مخزن وردپرس موجود است. اکثرا طراح برای اینکه خود را معرفی کند یک نمونه از کار خود با امکانات کمتر به صورت رایگان در اختیار میگذارد .
برای پروژه هایی مناسب هستند که نسبتا کوچک باشد و چندان نیاز به کار پیچیده ای نداشته باشد. مانند پروژه های دانشجویی و سایت های شرکتی که تنها نیاز به داشتن یک رزومه کاری دارند ولاغیر.
هزینه صفر هزار تومان است. هم قالب رایگان است و هم قطعا افزونه ای هم که استفاده میکنید رایگان . فقط زمان شما درگیر میشود.
زمان راه اندازی خیلی سریع است. به دلیل اینکه امکانات خیلی زیادی ندارند ، در نتیجه پیچیدگی زیادی هم ندارند و چون کار خاصی هم قرار نیست انجام دهید ، به سرعت کار پیش میرود.
سطح علمی مورد نیاز قالب رایگان متوسط است زیرا باید حداقل توانایی نصب وردپرس بر روی هاست را داشته باشید.
امکانات متوسط و حتی رو به ضعیف در اختیار شما قرار میگیرد.البته که جدیدا با آمدن صفحه ساز گوتنبرگ شرایط کمی بهتر شده است.
تکنولوژی طراحی آن متوسط است.یعنی کدهای html و css در حد نیاز است و نحوه کد زدن و مرتب بودن و سئو محور بودن کدها متوسط است . و قطعا تمام جزییات کدنویسی رعایت نمیشود.
محتوای اولیه ندارند . یعنی شما نمیتوانید دقیقا آن چیزی را که در دمو میبینید ، راه اندازی کنید . آموزش نصب قالب آماده در لاراگون این موضوع را بیشتر برای شما بازگو میکند.
انعطاف پذیری آن بسیار کم است و گاها با نصب چند پلاگین بیشتر تداخل ایجاد میشود و سایت دچار مشکل میشود.
مستندات راه اندازی ضعیف و یا اصلا وجود ندارد. دلیل آن هم رایگان بودن و ساده بودن قالب است .

 

قالب پولی یا تجاری

در این مورد طراح قالب را تهیه کرده است و در قبال مبلغی آن محصول در اختیار شما قرار میگیرد. امکانات بیشتر و حل مشکلات شما در زمان معین پشتیبانی از مزیت های قالب پولی میباشد.
برای پروژه های متوسط و بزرگ کاربرد دارد.
هزینه آن در این زمانی که مقاله نوشته میشود مبلغی بین 50 تا 500 هزار تومان است. البته در ایران و با مارکت های ایرانی.
زمان راه اندازی آنها نسبتا سریع است و چون اغلب دموی آماده دارند ، با کمی اطلاعات ، کمتر از یک روز میتوانید سایتی در حد اجرا را راه اندازی کنید.
سطح علمی مورد نیاز برای قالب تجاری بالا هستش.زیرا امکانات و افزونه های زیادی در آن وجود دارد که باید علم کار کردن با آنها را داشته باشید.
امکانات متوسط و رو به بالای این قالب ها ، بستر مناسبی برای ایجاد سایت های حرفه ای و فوق العاده ایجاد میکند.
تکنولوژی طراحی آنها بالا هست. زیرا اگر بالا نباشد فروشی نخواهند داشت . در کل میتوان گفت تمام پوسته های پولی دارای امکاناتی مشابه هستند ولی اینکه باعث میشود مشتری کدام را انتخاب کند تنها همین تکنولوژی طراحی و کمترین کدنویسی و سئو محور بودن آنها است.
محتوای اولیه دارند و به عبارتی یک دموی کامل در اختیار شما قرار میگیرد که تنها با چند کلیک و جابجایی متون میتوانید سایت خودتان را دقیقا شبیه به دموی اصلی بسازید.
انعطاف پذیزی بسیار زیادی دارند. مثلا لوگوی سایت را میتوانید در قسمت هدر ، سمت راست یا سمت چپ یا وسط قرار دهید و سایر المانها را هم متناسب با آن تغییر داده و منو و هدر کاملا متفاوتی ایجاد کنید. این کار تنها با زدن چند کلیک انجام خواهد شد.
مستندات راه اندازی بسیار قوی در اختیار شما قرار میگیرد . فیلم ها و عکس ها و سایر مستندات قالب تجاری ، در زمان صرفه جویی میکند و لازم نیست سازندگان قالب برای هر کاربر کارکرد قالب را توضیح دهند .

با ارجاع دادن سوال کاربر به صفحه جواب ، زمان پشتیبانی و هدر رفت زمان را کم میکنند.

 

قالب اختصاصی

قالب اختصاصی معمولا بسیار گران است و طراح ، یک طرح از پیش تعریف شده را به شما ارائه نمیدهد و هر آنچه را که شما می خواهید در آن سایت طراحی میشود و آن قالب مختص شما خواهد بود.
طراح بر اساس درخواست شما سایت را ارئه میدهد و مبلغ توافقی بر اساس آن ماژول تعیین می گردد و در ضمن به شما تضمین داده میشود که طرح شما را برای شخص دیگری استفاده نکند و قالب اختصاصی فقط برای شما خواهد بود.
تفاوت آن با نمونه رایگان و پولی این است که کاملا با توجه به نیاز شما قالب آماده شده است و تا زمان اتمام قرارداد پاسخ شما را میدهد.
برای پروژه های متوسط و بزرگ استفاده میشود .

از آنجایی که هزینه توسعه و نگهداری آن بسیار بالاست ، بهتر است که پروژه های خیلی بزرگ به سمت پوسته اختصاصی بروند.
در مرحله اولیه بین 3 تا 30 میلیون تومان باید هزینه کنید ولی در ادامه مستلزم آن است که برای حفظ و نگهداری سایت و ارتقا آن همچنان این هزینه ها را ادامه دهید. وردپرس آپدیت میشود و سپس افزونه ها باید بروز شود و همواره باید یک توسعه دهنده در پشت صحنه وجود داشته باشد که پوسته اختصاصی شما را توسعه دهد و بروز نگه دارد.
زمان راه اندازی آن نسبتا آهسته است . دلیل آن هم که کاملا مشخص است.چون دستور از سمت کارفرما می آید و مجری اجرا میکند و دوباره فرمان بعدی و …
سطح علمی برای قالب اختصاصی لازم نیست ، شما پول میدهید و طراح ، سایت شما را جلو میبرد .
تکنولوژی طراحی متوسط و رو به بالا میباشد و اگر تیم طراحی حرفه ای نباشند میتواند این تکنولوژی خیلی ضعیف هم باشد و باید خیلی در این مورد دقت کنید.
محتوای اولیه قطعا ندارند. زیرا شما محتوا را مشخص میکنید.
انعطاف پذیری آن بسیار کم است و برای هر تغییر خیلی کوچکی باید دست به دامن برنامه نویس شوید.
مستندات راه اندازی هم که اصلا ندارد.

در عکس زیر تمامی تفاوت های این سه نوع قالب وردپرسی نمایش داده شده است.

تفاوت انواع قالب وردپرس
در یک نگاه تفاوت های اساسی قالب های وردپرسی را مقایسه کنید

با توجه به توضیحات بالا شما اگر یک کسب و کار متوسط و کوچک هستید باید قالب تجاری یا همان پولی را انتخاب کنید و تا زمانی که توسعه کامل پیدا نکرده اید و در آمد عالی ندارید به دنبال پوسته اختصاصی نروید.

پوسته اختصاصی توسط طراحان سایت یادیار قابل ارائه به شما میباشد.

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *